top of page

Pensioenhart

Aukje Lonhard

Ik, Aukje Lonhard, geef al dertig jaar met veel passie pensioen- advies. Dit is absoluut het mooiste vak dat er is. Daarom heb ik er voor gekozen om als zelfstandige advies te geven vanuit mijn eigen bedrijf, Pensioenhart.

Mijn missie is te zorgen dat jij met een gerust gevoel naar jouw pensioendatum kunt uitkijken.

 

Pensioenhart adviseert werkgevers, werknemers, particulieren, DGA's en OR-leden. En is er natuurlijk voor iedereen die behoefte heeft om meer inzicht te krijgen in de eigen financiële toekomst.

Carmen 5 op bureau_edited.jpg

Referenties

Logo Swapfiets.png

Marc de Vries - CEO Swapfiets (2023)

Ik heb Aukje ruim voor de eeuwwisseling voor het eerst ontmoet. Aan het begin van mijn carrière, jong, ambitieus en onbevangen. Met alles bezig, maar zeker niet met het pensioen van mijzelf of mijn collega's. Gelukkig heb ik Aukje ontmoet, die me in de jaren daarna in diverse organisaties heeft geholpen om mij en mijn voornamelijk jonge collega's te informeren en zelfs te enthousiasmeren om te zorgen voor je pensioen. Leven in het nu, met een blik op later. Ik kan me geen betere partner wensen om de weg te wijzen in het complexe en veranderende pensioenlandschap dan Aukje. 
Young Capital.png

Elbrich Batstra - CRHO YoungCapital (2023)

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de afgelopen 17 jaar die ik met Aukje heb samengewerkt een absoluut voorrecht is.  Aukje is niet alleen een expert op haar vakgebeid, maar ze heeft ook een ongeëvenaard niveau van toewijding en betrokkenheid in alles wat ze doet. Haar kennis en ervaring zijn van onschatbare waarde voor iedere organisatie.

Wat Aukje echt onderscheidt, is haar integriteit en oprechte interesse in anderen. Ze luistert aandachtig naar ideeën en zorgen. Haar eerlijkheid is verfrissend en geruststellend tegelijk. Ze zal je altijd het eerlijke verhaal geven of dit nou fijn is of niet en ze is altijd onderdeel van de oplossing. Dit niveau van vertrouwen wil je graag in elke samenwerking, maar zeker op het pensioenvraagstuk wat voor vele ingewikkeld is. Dat brengt mij op een ander kenmerk dat mij altijd inspireert, Aukje haar vermogen om complexe informatie toegankelijk te maken voor iedereen. Ze heeft de gave om ingewikkelde vraagstukken op een begrijpelijke manier te presenteren, waardoor ze voor iedereen behapbaar worden.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Aukje aan mijn zijde heb om het pensioen vraagstuk elke keer het nuchtere pragmatische hoofd te bieden. Ik gun elke organisatie een Aukje! 

hotel l'amour.png

Peter van Rij - Creative director en founder Hotel L’Amour (2023)

Ik ken Aukje zo’n 25 jaar, vanaf mijn eerste stapjes in de reclamewereld. Bij elke carrièrestap veranderde er van alles, maar toch kwam Aukje bijna altijd weer op mijn pad. Die andere bureaus werkten namelijk ook met haar samen. Aukje kan complexe materie heel eenvoudig maken. Superfijn. En als je dan ook nog eens aardig bent, en de tijd neemt voor mensen dan is het niet meer dan logisch dat zoveel bedrijven met haar willen werken.

Toen we dit jaar met Hotel L’Amour startten hebben we Aukje er meteen weer bijgehaald, voor de mensen die bij ons werken. Dan weten we dat het goed wordt geregeld, en dat onze mensen altijd bij iemand terecht kunnen als ze dingen willen weten.

Schermafbeelding 2022-11-14 om 16.15.41.png

Niels Streckfuss - Partner Sunshine and Sausages (2023)

Het beginnen aan een pensioenregeling voor onze werknemers was een grote en belangrijke stap voor ons. Met de professionele, intensieve en persoonlijke begeleiding van Aukje konden wij de perfecte pensioenverzekeraar vinden. Aukje legde alles in normale-mensen-taal uit, waardoor nadenken over je pensioen zelfs leuk werd.

IPG_MB_MasterA_CMYK_highres.jpg

Olaf Bal - CFO Benelux Mediabrands (2023)

Pensioen- en werknemersverzekeringen zijn m.i. soms een ondergewaardeerd specialisme. Als werkgever wil je dat deze zaken van ‘a tot z’ goed geregeld zijn voor je werknemers maar in sommige gevallen heb je zelf de gespecialiseerde kennis niet in huis. En dan zoek je een goede adviseur. Wij hebben meer dan 10 jaar lang met veel genoegen gebruik mogen maken van de kennis, kunde en expertise van Aukje Lonhard als onze adviseur op dit vlak. Aukje ademt passie voor pensioen- en werknemersverzekeringen. Elke vraag, ontwikkeling, zorg of uitdaging op dit vlak is met een grote mate van deskundigheid en toewijding door Aukje opgepakt en altijd met gevolg een goed advies aan ons hoe verder te gaan. Zonder twijfel raad ik elke ander bedrijf aan om gebruik te maken van de diensten van Aukje. En daarbij, voor mij en ons HR team is het samenwerken met Aukje altijd zeer plezierig geweest.

Schermafbeelding 2021-12-08 om 20.38.13.png

Laura Terpstra - Assistent makelaar ABO Makelaars (2023)

Jaren geleden Aukje leren kennen bij een grote verzekeraar waar ik werkzaam was en zij als externe pensioenadviseur optrad. Aukje leren kennen als een warme persoonlijkheid die op een prettige, duidelijke en vooral niet saaie manier je helpt bij het, soms complexe en vaak oninteressante maar wel belangrijke, pensioenverhaal. Ze is toegankelijk en daardoor durf je al je 'domme' vragen te stellen. Deze kwaliteit bezit niet iedereen. Niet voor niks daarom al die jaren contact gehouden.

Antal Posthumus - Lead Payroll & HR Operations GroupM (2023)

Wat een enorm fijn persoon is Aukje Lonhard. Meer dan 20 jaar was ze verbonden aan GroupM B.V. met ongeveer 1500 medewerkers, waar ze alles op gebied van pensioenen en aanvullende diensten voor onze medewerkers verzorgde. Ik en mijn huidige HR-team kijken terug op 5 jaar werkervaring met Aukje, jaren van heel veel veranderingen en implementaties. Niets was te gek! Aukje stond altijd paraat om mee te sparren, om mee te denken en te adviseren, om een project te leiden en uiteindelijk tot een succes te brengen. Zowel haar vakkundige eigenschappen als ook communicatieve eigenschappen maken Aukje tot een echte professional. Pensioenen wordt vaak als een saaie materie gezien, maar met de passie van Aukje begint het te leven. Niet alleen voor ons HR-team, maar ook voor al onze medewerkers. Dank je wel Aukje voor al je effort!

image002_edited.jpg

Jan Uitendaal - Finance director Superunion (2023)

Aukje Lonhard heb ik leren kennen toen ik pas werkzaam was in de communicatie branche. Vanaf dat moment was zij al heel goed in staat om de juiste adviezen te geven en pensioenregelingen te implementeren. Door wisselingen van werkgevers hebben onze wegen zich weliswaar gescheiden maar des te leuker was het om weer met haar samen te werken bij Superunion de afgelopen 2 jaar. Zij is gedreven, heeft een zeer brede ervaring op het gebied van pensioen- en werknemers verzekeringen, heeft belangstelling voor de mensen en kan als geen ander de ingewikkelde materie helder overbrengen bij onze werknemers. Aukje is als adviseur een rustpunt gebleken met zeer pro actieve houding als het gaat om veranderingen in de pensioenwetgeving. Dank je wel daarvoor Aukje en veel succes met Pensioenhart.

Alisa Frunza - Particulier (2023)

Aukje heeft mij geholpen met het opzetten van mijn eigen pensioenplan. We hebben een inventarisatie gemaakt van mijn huidige en van mijn toekomstige inkomsten en uitgaven en de hoogte van het maandelijks te betalen bedrag voor de lijfrente. Na een overzicht met voor- en nadelen van verschillende bedrijven hebben we de pensioenuitvoerder gekozen die het beste bij mijn situatie past. Nu ken ik mijn opties en na het nemen van de nodige beslissingen voel ik mij comfortabel met betrekking tot mijn financiële toekomst. Enorm bedankt Aukje hiervoor.

Linda - Particulier (2024)

Ik heb Aukje benaderd met de vraag om inzicht te geven in gevolgen voor mijn pensioen bij wisseling van werkgever. Aukje heeft vervolgens voor mij een vergelijking gemaakt tussen mijn pensioenopbouw bij werkgever A en werkgever B en een berekening gemaakt wat ervoor nodig zou zijn om de pensioenopbouw, in geval van een overstap, op hetzelfde niveau te houden. Het contact met Aukje was prettig, haar analyse en uitleg duidelijk en zeer waardevolle input voor mij om mee door te gaan.

bottom of page